Zoologisk have i Zürich

Den største zoologiske have i Schweiz har årligt 1,8 mio besøgende og 30.000 faste medlemmer. Haven findes i Zürich. Arealet er på 15 hektar, og den zoologiske have har 3.500 dyr fordelt på 340 dyrearter. Københavns Zoologiske Have er til sammenligning på 15 hektar og har 240 dyrearter.

Mere plads til dyrene
I 1992 blev et nyt koncept for den zoologiske have i Zürich forelagt. Arealet blev fordoblet og antallet af dyrearter skulle bibeholdes. Desuden blev hvert bur og hegn ændret for at optimere dyrevelfærden. I stedet for at vise flere dyrearter er det hensigten at vise gæsterne dyrearternes oprindelige omgivelser – det vil sige indretninger som kendes i Europa, Sydamerika, Afrika og så videre.

Masoala-regnskoven i Zürich
I sommeren 2003 blev en indendørs regnskov åbnet i den zoologiske have i Zürich. Denne kaldes Masoala. Det er Europas største regnskov. Regnskoven forsøger at genskabe et varmt og fugtigt klima. I regnskoven findes udelukkende plantearter fra Madagaskar, der lever under et specielt lysindfald og tag af specialfolie. I regnskoven findes 42 forskellige dyrearter, som kan iagttages på nærmeste hold i tropiske omgivelser. Klik her for mere information.