Skiløb i Schweiz

I den norske region Telemarken blev skisporten opfundet og udviklet som sport. Der  findes dog optegnelser der viser, at nogle bønder fra Krain i Østrig helt tilbage i det 17. århundrede benyttede sig af slalom på ski. Nordmændene sørgede dog for den massive udbredelse af skisporten i Europa og Nordamerika. Specielt i slutningen af det 19. århundrede førte et ski-boom til, at sporten udviklede sig eksplosionsagtigt.

På trods af, at skiløb ikke blev opfundet i Schweiz, blev det hurtigt populært her. Det skyldes især de mange engelske turister, der i slutningen af det forrige århundrede besøgte Schweiz.

Skiløb i Zermatt og Saas-Fee
Vinterturisterne foretrak i starten St. Moritz – derfor blev den første skiskole startet her, det var i 1929. Kendetegn for skiløb i Schweiz er, at det hovedsagligt foregår i alperegionen. Det er dog ikke kun om vinteren, der løbes på ski. I gletcherområderne Zermatt og Saas-Fee kan der også løbes på ski om sommeren.

Skisport i Schweiz
Schweiz er et populært –  men ikke billigt – land at holde skiferie i. På trods heraf tilbringer stadig flere og flere mennesker deres skiferie i alpelandet. I Kanton Wallis findes de fleste skiområder og de højeste bjerge i alperne. Det gælder ikke mindst det spektakulære Matterhorn.

De største skiområder i Schweiz