Privatskole i Schweiz

Der findes i Schweiz et bredt og differentieret uddannelsestilbud indenfor privatskoler. Skolerne er ikke kun et alternativ til den almindelige folkeskole, men fremstår for mange unge som en seriøs start på en målrettet erhvervsuddannelse.

Grundstufe og Kindergarten
I Schweiz har børn – fra cirka 3-års alderen -mulighed for at indgå i en legegruppe og samle de første erfaringer med forskellige materialer. Har barnet specielle interesser, er der også mulighed for at tilegne sig ekstra kundskaber igennem leg.

Primarschule
I ”Primarschulen”, der er en slags grundskole går børn fra 1. – 6. klasse. I privatskolerne findes der uddannelser efter Montessori-pædagogik samt meget præstationsfremmende retninger. Det ses specielt i den daglige undervisning, der i nogle privatskoler foregår både på tysk og engelsk.

Sekundarschule
Fra 6. – 9. klasse indgår man i ”Sekundarschule”. Her er undervisningen også forskellig, afhængig af bopælskanton. ”Sekundarschule” bliver også kaldt ”Realschule”, ”oberstufe” eller ”Bezirksschule”. Med afslutningen af ”Sekundarschule” er den obligatioriske skolegang slut i Schweiz.

Skema i Schweiz
Alpelandet.dk har set et eksempel på et skoleskema fra en privatskole, der tilbyder ”Primarschule” og ”College” på flere sprog. En skoleuge i et ”College” en ens hele skoleåret og omfatter – i modsætning til Danmark – en længere middagspause og ledsaget lektielæsning om eftermiddagen.

I ”Grundstufe” er der mulighed for frivilligt at deltage i en dagsskole, også kaldet ”Tagesschule”.

Prøv at se dette link, hvis du vil vide mere om privatskoler klik her.

Har du spørgsmål eller ønsker du rådgivning er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os!