Indboforsikring i Schweiz

Det at vælge den rigtige forsikring med de rigtige „byggesten“ kan være kompliceret, når man bor i udlandet. Når man er ung, har man normalt ikke voldsomt værdifulde ting, og til en normal husholdning hører måske kun en seng, bord, stol etc. Skulle man derimod have et mere kostbart indbo, giver det god mening at forsikre dette i tilfælde af brand, vandskade eller indbrud.

Tyveri i Schweiz
I Schweiz findes i en basisdækning – foruden ovennævnte dækninger – også en dækning ved ”simpelt tyveri”, hvilket også er en god ide, såfremt ens kuffert eller ski bliver stjålet på en skiferie. Tillægsdækningerne er for eksempel glas- og smykkedækning. Husk ved fastsættelse af forsikringssummen at anvende nyværdi og ikke dagsværdi som i Danmark.

Ansvarsforsikring i Schweiz
Normalt kombineres indboforsikringen også med en ansvarsforsikring, hvilket giver en dækning, såfremt man i et øjebliks uopmærksomhed kommer til at forvolde en skade på en anden person eller dennes ting.

Pas på hvor du bor!
I kanton Nidwalden og Waadt er indboforsikringen obligatorisk og skal minimum indeholde dækning ved brand, storm, hagl, oversvømmelser, jordskælv samt laviner (Feuer und Elementarschaden). Forsikringen skal her tegnes hos kantonens forsikringsselskab.

I kanton Freiburg, Glarus og Jura er indboforsikringen også obligatorisk og skal også indeholde samme dækning som ovenfor. Forsikringstageren kan dog selv vælge, i hvilket forsikringsselskab han ønsker at tegne forsikringen. I alle andre kantoner er indboforsikringen frivillig.

Kontakt gerne Alpelandet.dk, hvis du vil have et tilbud på en indboforsikring i Schweiz.