Tog i Schweiz

I Schweiz hedder statsbanen SBB. SBB er en forkortelselse for ”Die Schweizerischen Bundesbahnen” og er et aktieselskab ejet af staten. Selskabet er opdelt i fire divisioner:

  • Persontransport
  • Godstransport
  • Infrastruktur
  • Bygninger og arealer

Køreplan for tog i Schweiz
Rejsende med tog oplever i Schweiz en usædvanlig præcision. De senest offentliggjorte tal viser, at 328 mio. personer rejser med tog, og 95,8% ankommer med mindre end 5 min. forsinkelse. Klik her for at se SBB køreplan med afgang og ankomsttider.

For persontransporten er det strategiske mål,at SBB skal tilbyde afgange, der afspejler borgernes ønsker. Endvidere er et mål at tilbyde gode internationale afgange med højhastighedstog.

Togbillet i Schweiz
Det er naturligvis muligt at købe togbilletter og togabonnementer, hvad enten man rejser dagligt eller blot en gang imellem.

Er man en daglig pendler, kan det anbefales at købe ”Generalabonnement” – kaldet GA eller et ”Streckenabonnement”. Såfremt man kun rejser en gang imellem, vil det sikkert være en god ide med et ”Halbtax”, ”Gleis 7”, ”Tageskarten” eller måske blot en almindelig 2-timersbillet.

Hvis du vil læse mere om togbilletter, kan du klikke nedenfor:

Togabonnement i Schweiz

Togbillet i Schweiz

Biltog Hamburg – Lörrach

Nattog Schweiz – Danmark


Køb togbillet i Schweiz
Alle billetter kan man købe til 1. og 2. klasse enten på banegården eller online. Det er også blevet muligt at købe billetter med sin mobiltelefon – via SBB-app’en.