Første klasse i Schweiz

Gennem flere hundrede år er turister kommet til Schweiz for at opleve den imponerende natur af høje alper, rivende floder, store søer og vandfald samt diverse byer med deres enestående udbud af kunst og kultur.

Fire sprog i Schweiz
Schweiz har altid været multikulturelt og spændende, selvom det blot er på størrelse med Danmark. Landet har fire sprog, to konfessioner og har med stor dygtighed forstået at give borgere og turister oplevelsen af et velfungerede land med sans for kvalitet og orden.

Schweiz var i det 18. århundrede et af målene for unge adeliges dannelsesrejser gennem Europa. Det var mere landets historie og de kulturelle mindesmærker, man var optaget af, end naturen, landskabet og folkelivet.

Da Ludvig Holberg rejste gennem Europa og passerede alperne i 1700-tallet, var han rystet over den uudnyttede og ufrugtbare stenørken, han oplevede så mange steder.

H.C. Andersen i Schweiz
Størst blandt de rejsende digtere, der besøgte Schweiz, var H.C. Andersen. I sine rejseskildringer og eventyr fortæller han om sine oplevelser i Wallis, ved Vierwaldstättersøen og Jurabjergene. H.C. Andersen nåede at besøge 22 af de 23 kantoner i Schweiz.

Digterens lovprisning af rejseoplevelserne var med til at få schweizisk turisme til at blomstre op i det 19. århundrede.

Luksus i Schweiz
Turismens overklasse fra Europa og oversøiske lande var længe trofaste gæster i Schweiz, og luksushoteller blev bygget i ekspresfart. Landskabet blev åbnet, og gæsterne lærte ikke kun naturen at kende, men også dagliglivet og kulturen – den traditionelle folkemusik, dragter og fester.

Fantastiske muligheder i Schweiz
Det, der i dag får mange til at besøge Schweiz, er den uberørte fantastiske natur, de mange kulturminder samt de mange spændende aktiviteter både vinter og sommer. Det gælder bjergvandring, cykelture, riverrafting, ballonture, snowboard og meget mere.

For personer, der ønsker at bo og arbejde i Schweiz, er trækplastrene sikkert det behagelige klima og det store kulturelle udbud – kombineret med en fordelagtig beskatning og som følge deraf større beløb til forbrug. Vil du læse mere, så klik her.