Danskere i Schweiz

Noget af det, mange tilflyttere finder kompliceret, er det nye liv i Schweiz. Har man fået et nyt job, findes der naturligvis mange nye og spændende kolleger, men er man flyttet til landet som pensionist eller hjemmegående, kan det være svært at opbygge et godt netværk.

En stor fejl, som mange begår, er at være inaktiv og passiv. I udlandet kommer intet af sig selv, det kræver hårdt arbejde at finde nye venner, hvad enten det er på jobbet eller privat. Der findes ingen brugsanvisning for, hvordan man integreres bedst, hurtigt og uden omkostninger.

Nedenfor har vi anført en række muligheder, som kan være starten til at lære nye mennesker at kende under fremmede himmelstrøg:

Sproget
Det er vigtigt, at man forsøger at tale på det sprog, som de nye kolleger forstår. Det være sig tysk, fransk, engelsk eller måske italiensk. Kan man kun dansk, når man flytter til Schweiz, anbefales det at besøge sprogkurser – for eksempel den prisbillig Migros-klubskole www.klubschule.ch

Dyr i Schweiz
Har man for eksempel hund eller hest, er det også en mulighed for at komme i kontakt med andre, der deler denne interesse pår for eksempel www.horses.ch eller www.hund.ch

Sport i Schweiz
Er man en aktiv person, kan det være en fantastisk fællesnævner, hvis man dyrker sport i en klub. Her finder man andre med samme interesser, det være sig fodbold, badminton, håndbold, løb, svømning m.m. Husk dog det tager tid, og kontakter opstår ikke af sig selv, man skal være opsøgende i sin adfærd – også i sportsklubben. Se eventuelt, hvor der findes sportskonkurrencer under www.datasport.ch

Arbejde i Schweiz
På mange store arbejdspladser findes der forskellige aktiviteter. Det spænder vidt lige fra litteraturklub, skiløb, minigolf, tennis, vinsmagning og cykling. Undersøg, hvad din arbejdsplads tilbyder og deltag i de fælles arrangementer.

Danskere i Geneve
Hvis man bor i Geneve, Lausanne eller i omegnen og stadig er erhvervsaktiv, så kan et medlemskab i Danske Erhvervsnetværk sikkert betale sig.

Netværket blev etableret i 2002 for at danne en koncentration af kompetencer, som alle danske erhvervsaktive kan benytte. Målsætningen er at afholde 4-6 årlige sammenkomster og arrangementer. Indholdet er baseret på gruppens medlemmer, deres kompetencer og mulighed for at bidrage med ideer til præsentationer og virksomhedsbesøg samt andre relevante arrangementer. Der er tillige fokus på social networking, som en naturlig del af aktiviteterne, til at opbygge relationer af såvel faglig som privat karakter.

Danskere i Schweiz
Der findes i Schweiz en lang række af klubber og foreninger, hvor man kan lære andre danskere at kende. Hos de fleste klubber gælder det om at fremme sammenholdet blandt danskere, der er bosiddende i regionen samt udvide og vedligeholde kendskabet til Danmark. De fleste klubber har et omfattende program med aktiviteter for enhver interesse og alder. Prøv at undersøge mulighederne i din region eller læs mere hos paraplyorganisationen “Nordisk Club Schweiz”.

Vil du vide mere eller har du brug for rådgivning, så klik her.